پنجشنبه ؛ 29 شهريور 1403
19 آذر 1397 - 10:39

آخر هفته پر ماجرا در واشنگتن

در هفته ای که گذشت اعتراضات فرانسوی های جلیقه زرد در صدر اخبار جهان قرار داشت اما در حالی که تمام نگاه های جهان به پاریس بود ، واشنگتن آخر هفته پر خبری را گذراند ، از پرونده رشوه به ترامپ از سوی عربستان سعودی، تا معرفی جایگزین نیکی هیلی توسط ترامپ، تا عدم رأی مجمع عمومی سازمان ملل متحد به قطعنامه ضد حماس آمریکا .
نویسنده : سیدفرشید کاظمی پیره سرا
کد خبر : 1896
آخر هفته پر ماجرا در واشنگتن
در هفته‌ای که گذشت اعتراضات فرانسوی‌های جلیقه زرد در صدر اخبار جهان قرار داشت، اما در حالی که تمام نگاه‌های جهان به پاریس بود، واشنگتن آخر هفته پر خبری را گذراند، از پرونده رشوه به ترامپ از سوی عربستان سعودی، تا معرفی جایگزین نیکی هیلی توسط ترامپ، تا عدم رأی مجمع عمومی سازمان ملل متحد به قطعنامه ضد حماس آمریکا. اینجا در مورد این حوادث بیشتر بخوانید:
۱-گزارش یک رسانه آمریکایی از جنبه‌های تازه‌ای از تلاش‌های عربستان سعودی برای اصلاح قانون «جاستا» پرده برداشته است. این قانون در زمان دولت قبلی آمریکا با حمایت اکثریت قاطع نمایندگان کنگره تصویب شد تا دولت وقت امکان وتوی آن را نداشته باشد. بنا بر گزارش «واشنگتن پست»، شرکت‌های لابی گر آمریکایی حامی عربستان سعودی بعد از انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ و پیروزی «دونالد ترامپ»، برخی از اقدامات لابی گری خود را به هتل ترامپ در واشنگتن دی سی پایتخت این کشور منتقل کردند. طبق گزارش این روزنامه، بعد از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا لابی گران سعودی برای ۵۰۰ شب اتاق‌های این هتل لوکس را رزرو و در مجموع حدود ۲۷۰ هزار دلار برای هتل ترامپ هزینه کردند.
آن‌ها در اتاق‌های این هتل، ده‌ها نفر از کهنه‌سربازان ارتش آمریکا را اقامت دادند. هدف از اقدامات لابی گران سعودی آن بود که از این کهنه سربازان آمریکایی برای لابی کردن در کنگره آمریکا درباره قانون «جاستا» استفاده کنند.
در گزارش تازه «واشنگتن پست» خبر داده شده که مقام‌های سعودی به ۶ گروه کهنه سرباز ارتش آمریکا در فاصله دسامبر ۲۰۱۶ تا فوریه ۲۰۱۷ برای اقامت در هتل ترامپ پول پرداخت کردند تا این افراد در کنگره آمریکا برای افزودن متمم اصلاحی در قانون جاستا لابی کنند.
نکته جنجالی در استفاده از کهنه سربازان آمریکایی این بود که بسیاری از این سربازان قدیمی نمی‌دانستند که کارفرمای لابی گرانی که آن‌ها را استخدام کرده، عربستان سعودی است. این اولین باری نیست که رسانه‌های آمریکا از صرف صد‌ها هزار دلار توسط عربستان سعودی به منظور تلاش جهت اخلال در اجرای قانون جاستا خبر می‌دهند. اردیبهشت ماه سال گذشته بود که «سی‌بی‌اس» گزارش داد، دو هفته بعد از تصویب قانون «عدالت در برابر حامیان تروریسم» (جاستا) که به موجب آن خانواده قربانیان حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ می‌توانند علیه حکومت سعودی اقامه دعوی کنند، عده‌ای از مخالفان آن یک کمپین سیاسی علیه آن به راه انداختند. از جمله اقدامات این کمپین، پرداخت پول به کهنه‌سربازان آمریکایی برای بازدید از کنگره و هشدار دادن به قانونگذاران درباره تبعات ناخواسته اجرای قانون جاستا بود.
انتشار گزارش واشنگتن پست در شرایطی صورت گرفته که مواضع حمایتی ترامپ و دولت او از عربستان سعودی و ولیعهد این کشور در پرونده قتل «جمال خاشقچی» روزنامه‌نگار منتقد عربستانی انتقاد‌های اعضای ارشد کنگره آمریکا را هم در پی داشته است. از زمان روی کار آمدن ترامپ، رسانه‌ها و برخی منتقدان در آمریکا بار‌ها درباره منافع اقتصادی او از تعاملات اقتصادی کشور‌های خارجی با شرکت‌های مرتبط با «سازمان ترامپ» انتقاد‌های زیادی مطرح و حتی رئیس‌جمهور را به نقض قانون متهم کرده‌اند.
۲- به نظر می‌رسد ترامپ پس از خداحافظی نیکی هیلی را سمت سفیر ایالات متحده در سازمان ملل متحده، سخنگوی وزارت امور خارجه، هدر نائورت را به عنوان سفیر جدید این کشور در سازمان ملل معرفی کند. انتصاب «هدر نائورت» به عنوان سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد نیازمند تأیید سنای آمریکاست. نائورت ۴۸ ساله که باید کنگره نیز وی را تأیید کند به عنوان خبرنگار و گوینده در شبکه فاکس نیوز فعالیت کرده و هیچگونه سابقه و مهارتی در سیاست یا سیاستمداری ندارد. او سال ۲۰۱۷ به عنوان سخنگوی وزارت خارجه انتخاب شد.
۳- مجمع عمومی سازمان ملل متحد به قطعنامه پیشنهادی آمریکا بر ضد گروه فلسطینی حماس رأی نداد. این قطعنامه که شلیک راکت به وسیله حماس به سوی رژیم صهیونیستی را محکوم می‌کرد نتوانست حد نصاب آراء را به دست بیاورد. در این رأی گیری که پنج شنبه انجام شد، ۸۷ کشور علیه حماس رأی دادند، ۵۸ کشور به قطعنامه پیشنهادی آمریکا رأی منفی دادند و رأی ۳۲ کشور ممتنع بود. این در شرایطی بود که پس از رد قطعنامه، سامی ابوزهری، سخنگوی حماس تصویب نشدن این قطعنامه را به یک سیلی به دولت آمریکا توصیف کرد.
۴-، اما خبر آخر حاکی از آن است که در ادامه استعفا‌های وزرا و کابینه دونالد ترامپ، ژنرال «جان کلی» مدیر کارکنان کاخ سفید از مقام خود استعفا کرد و در خبر دیگر رکس تیلرسون وزیر سابق امور خارجه ایالات متحده آمریکا دست به افشاگری علیه ترامپ زد. این در حالی است که تیلرسون هیچ گاه به این صراحت از سیاست‌ها و اقدامات ترامپ صحبت نکرده بود. وی در سخنانی دخالت روسیه در انتخابات آمریکا را امری اثبات شده و قطعی خواند. او در سخنانش ولادمیر پوتین را نیز مورد خطاب قرار داد و او را مردی فرصت طلب و محاسبه گر خواند که به دنبال تضعیف جایگاه آمریکا در سطح بین المللی است.
سید فرشید کاظمی پیرسرا
۱۷/۹/۹۷

ارسال نظرات